Folkeskolens leder:

Politisk misbrug

Underrubrik

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Elevplaner. Den 1. marts lagde Bertel Haarder et omfattende skema til en elevplan fra Vester Mariendal Skole i Aalborg ud på Undervisningsministeriets hjemmeside uden at fortælle, at skemaet stammer fra den vidtgående specialundervisning. Det gav spørgsmål og kritik fra en håndfuld lærere. Tonen var karsk - lidt a la Flemming Rose og Jyllands-Posten. Men den foregik i et lukket debatforum på SkoleKom, og skolelederen deltog ivrigt. Ministeriet fik fjernet det forkerte skema fra hjemmesiden, og Folkeskolens artikler i nummer 11 om elevplanerne viste, at de har fat i noget vigtigt og spændende på Vester Mariendal. Så nu kunne en egentlig pædagogisk debat begynde. Men i sidste uge gik skolelederen i stedet til aviser og på tv og anklagede kritikerne for hetz og chikane.

Hensigten har forhåbentlig været god, for virkningen var forudsigelig: Anklagerne bliver nu brugt politisk mod alle lærere.

-th