Debat

Værd at vide om kost og motion

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Er du til cola og Matador Mix, så husk, at du skal cykle 16 kilometer for at forbrænde colaen og 22 kilometer for at forbrænde en pose Matador Mix.

En McDonalds-menu kræver en cykeltur på 47 kilometer, 250 gram chips 50 kilometer og 100 gram chokolade 25 kilometer.

Vi har selv ansvaret for vores liv, og hvad vi vil bruge det til.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi forbrænder kilojoule, når vi bevæger os, men husk at stillesiddende arbejde giver mindre forbrænding end stående og lø­bende arbejde. Gåture, havearbejde, husligt arbejde og især cykling og svømning er rigtig godt, men husk også at du forbrænder mere ved at stå op og tale i telefon end ved at sidde ned.

Vi får øget velvære ved at bevæge os, vi styrker vores kropsopfattelse og vores kondition ved kropstræning, og desuden får vi styrket vores selvværd ved at dyrke motion.

Leg og idræt giver større glæde ved livet.

Vi sover bedre om natten.

Vi kan ændre på vores personlighedsmønster gennem kropstræning.

Vi kan skabe eller genskabe fællesskab og vi-relationer, hvorved vores selvtillid kan opbygges.

Ved idrætsaktiviteter tvinger vi deltagerne ud af deres egocentrerede verden for at fokusere på den fremtidige handling og den fælles virkelighed, legen og de fælles regler i samspil med andre.

Der er altså meget social opdragelse ved idræt.

Sundhedsstyrelsen anbefaler fysisk træning til alle:

Voksne: en halv time om dagen.

Børn: en time om dagen og to timer om ugen med høj puls.

Fra amerikanske undersøgelser ved man også, at børns popularitet hænger sammen med høj status fra idræt, mere end fra høj status fra boglige fag.

Ved at bruge vores krop og spise det rigtige mad kan vi øge vores velvære og vores almene velbefindende.

Powered by Labrador CMS