Debat

Ikke godt nok

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Da vi ved sidste hovedstyrelsesmøde fik forelagt protokollatet vedrørende ansættelsesforhold ved Ungdommens Uddannelses­centre, valgte vi at sige fra.

Det bedst opnåelige er ikke altid godt nok og det her var for dårligt.

Vi er generelt bekymrede for de mangeartede funktionstillæg.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Et »kan-tillæg« ville have været værre, men når der nu aftales et »skal-tillæg«, burde beløbs­stør­relsen som minimum være aftalt centralt. Forskelligartet aflønning for ens arbejde, afhængigt af bopæl, er også en af grundene til, at Ny Løn ikke duer.

Hvordan skal tillæggene i grunden finansieres? Hvis det er dette års forlodsfinansiering, ja så skal man som vejleder ikke forvente sig det store.

Reelt set føres vejledere nu også på 37-timers arbejdsuge, med følgende bivirkning at antallet af arbejdsdage forøges.

På lederområdet er faseopdelingen ikke et gunstigt udgangstidspunkt for de efterfølgende forhandlinger. Ledere på centre med op til ni fuldtidsstillinger bliver lønmæssigt fastlåst uden større sandsynlighed for, at man kan komme højere end trin 47.

Usikkerheden om, hvorvidt man kan fastholde sin status i den lukkede gruppe, har også påvirket vores stillingtagen.

Der lægges med denne aftale et forkert spor i vore bestræbelser på at få ændret vores lønsystem. Samtidig kan denne aftale være en første prøveballon på, hvorledes forskellige kommuners aftale skal samkøres ved en kommende kommunalreform.

Det kan vi ikke være tjent med, og derfor stemte vi nej.