Debat

En menneskelig fejl

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Svar til Mette Gudum og Hans Hjort: Det vil altid være svært at efterforske en hændelse, der er ni måneder gammel, og som vi desværre ikke har modtaget i DSB Skolerejser.

Der er sket en menneskelig fejl og ikke en systemfejl i forbindelse med indtastningen af jeres billet/reservationsbevis. Tog 16.53 afgik fra København 14.56 og ikke som skrevet på rejsebeviset 16.53. For at undgå denne type fejl har DSB i efteråret 2001 udviklet et rejseplanlæggersystem, der automatisk koordinerer tognummer med afgangstiden fra en station.

Skolerejser var i foråret 2001 inde i en strukturændring, blandt andet en fysisk flytning af skole-rejser samt håndteringen af den nye bekendtgørelse fra Undervisningsministeriet. Dette var med til at stresse den enkelte medarbejder, og dermed øgedes muligheder for fejltagelser og fejlinformationer.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Skolerejser beklager derfor den ukorrekte information, der blev givet i forbindelse med jeres rejse fredag den 1. juni 2001.

Informationskontoret på Københavns Hovedbanegård burde have bemærket fejlen i jeres rejsebevis og taget kontakt til Skolerejser, der så ville have haft mulighed for at finde en alternativ afgang til jer. Dette skete ikke, og vi kan igen desværre kun beklage.

Skoleelever bliver ikke prioriteret lavt i DSB, tværtimod. Der er siden etableringen af den faste forbindelse over Storebælt sket store forbedringer i befordringen af skoleelever, det tager ikke længere seks-syv timer at rejse fra København til for eksempel Århus. Dette gøres i dag generelt på cirka tre timer.

Der vil på store skolerejsedage være tidspunkter på dagen, hvor der kan opstå ventetid, da der netop på disse dage er mange skoler, der benytter sig af tilbuddet fra Undervisningsministeriet, så ingen regel uden undtagelser.

Hvad angår jeres udgifter til garderobe på Københavns Hovedbanegård erstatter DSB Skolerejser gerne dette. Det kræver blot, at I henvender jer skriftligt til DSB Skolerejser.

DSB Skolerejser