Debat

Urealistiske mål

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Som led i Undervisningsministeriets forsøg på at præcisere folkeskolens mål har ministeriet i en række delmål angivet, hvad elever 'almindeligvis kan forventes at kunne og vide' på en række klassetrin. Adskillige af disse angivelser anslår et så komplet urealistisk ambitionsniveau for danskfaget, at kun de allerdygtigste elever vil kunne leve op til dem.Hvilke ubehageligheder dette kan give folkeskolens dansklærere, kan enhver vel gætte sig til. Pædagogisk udvalg under hovedstyrelsen har i forsigtige vendinger gjort opmærksom på problemet i sit høringssvar til ministeriet, men det er af uransagelige grunde ikke nævnt i Folkeskolens omtale af hovedstyrelsens behandling af dette emne. Da problemet heller ikke er nævnt med et ord i den øvrige presse, finder jeg det påkrævet at gøre opmærksom på forholdet her.

Niels Christian Sauer

medlem af DLF's hovedstyrelse

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler