Debat

Pensionisternes postkort

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så er rapporten kommet om udviklingsprojektets postkortundersøgelse med titlen 'Fra ord til handling'.

Heldigvis har en del pensionerede medlemmer givet deres besyv med. Jeg kunne have ønsket, at flere havde grebet pennen, men tak til de mange, som reagerede.

Hvad viser så denne første sammenskrivning med meninger fra medlemmerne? Jeg har naturligvis ved gennemlæsningen interesseret mig for besvarelserne, som kommer fra fraktion 4, og her er et udpluk fra de indsendte kort.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Mange pensionister føler overordnet, at de ikke bliver hørt. Man føler sig fremmed over for konstruktionen med den kollektive overførsel til Statspensionisternes Centralorganisation. Forhandlingsretten om vore pensioner er løftet bort fra DLF, fordi vi er statspensionister, som DLF ikke har forhandlingsret for.

Vores pensioner skal stige i trit med de aktives lønstigninger. Derfor bør mange flere tillæg være generelle og ikke specielle.

Der skal være et rimeligt forhold mellem vores kontingent og de midler, der stilles til rådighed til pensionistarbejdet. Her kunne det være rart med en konsulent, som er inde i pensionistforholdene.

Hovedstyrelsesmedlemmer bør kun kunne sidde i to perioder. Derefter bør de ud i aktiv tjeneste en periode, og så kan de vælges igen.

Der ønskes et møde med hovedstyrelsens pensionistmedlemmer og de aktive pensionister en gang i kvartalet.

Der er også et ønske om en fast side i Folkeskolen, hvor pensionisterne kan finde stof, som er vedkommende.

Hvad vil DLF med os? Har vi slet ikke brug for hinanden?

Det var en lille smagsprøve på de tanker, som rører sig blandt fraktion 4's medlemmer.

Neel Eriksen

kongresdelegeret for fraktion 4

Læs rapporten om udviklingsprojektets postkortundersøgelse på www.dlf.org