Norske lærere: ja til fusion

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Trods de forbehold, der har været undervejs i processen, blev det et overvældende ja, da der forleden var urafstemning i de to norske lærerorganisationer om en sammenlægning. I den største organisation, Norsk Lærerlag, der også har de norske daginstitutionspædagoger som medlemmer, svarede over 90 procent ja til en kommende sammenlægning. I Lærerforbundet stemte knap to tredjedele ja. Stemmeprocenten var dog lav i begge forbund, 28,7 procent i Norsk Lærerlag og 27,5 procent i Lærerforbundet - måske fordi høringsrunder undervejs for længst har givet klart fingerpeg om ja'et. Af høringsrunderne fremgik det blandt andet, at medlemmerne forventer sig, at en større og stærkere organisation må kunne opnå lønfremgang, men også at nogle af Lærerforbundets medlemmer frygter, at forbundets særegenhed vil drukne i den nye store organisation.

Der bliver ekstraordinære landsmøder i begge lærerorganisationer den 12.-13. juni, og den nye fælles organisation vil så blive stiftet ved en kongres i oktober og træde i funktion den 1. januar 2002.