Debat

Selvsving

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Folkeskolens leder i sidste nummer taler om danske medier, der på baggrund af den statslige svenske afdækning af Håbo-modellens svagheder er »gået i selvsving« og »nærmest« har konkluderet, at nyudvikling ikke nytter. Den konklusion har ingen antydet. De eneste, jeg har set gå i selvsving i denne sag, er KLs topfolk, Jonatan Schloss og Bjørn Dahl, der ikke finder den kritiske rapport specielt tankevækkende, men insisterer på at fortsætte importen af den fleksible skole, som om intet er hændt.

Når en seriøs kritik af denne bestemte udviklingsmodel modtages således, er det udtryk for fatal arrogance over for indvendinger, der har lydt i årevis. Vi har øjensynligt at gøre med folk, der i den grad er ude af stand til at forestille sig, at de kan tage fejl, at de overhovedet ikke kalkulerer med muligheden for andre udviklingsveje end den, de selv har lagt sig fast på. Kan man tænke sig nogen mere effektiv måde at sætte udviklingen i stå på?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler