Folkeskolens leder:

Klarere rammer

Underrubrik

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Undervisningsministeren vil have klarere mål for skolens arbejde. Det giver Folketinget hende så lov til at gennemtrumfe. Uden folkelig og faglig debat og uden at levne kommuner og skolebestyrelser mulighed for at undersøge og diskutere de lokale konsekvenser.

Forældre har selvfølgelig ikke spor imod, at de mange ord om deres børns skolegang er til at forstå. Men - og her må ministeren, folketingsmedlemmer og kommunalpolitikere gerne lytte med - forældrene kræver samtidig klarere rammer for skolens vilkår. Det viser en ny undersøgelse, som analyseinstituttet Gallup har foretaget for DLF.

Et stort flertal blandt forældre med børn i folkeskolen mener, at der skal være landsdækkende mindstekrav til antallet af undervisningstimer. På samme måde er der massiv tilslutning til lave klassekvotienter - 60 procent går ind for 16 til 20 elever i hver klasse, mens 31 procent vil lægge et loft ved 25 elever. Kun to procent kan acceptere højere klassekvotienter!

Der skal også være mindstekrav til undervisningsmaterialernes kvalitet, siger forældrene. Dertil kommer - og her må Esbjergs politikere såmænd gerne lytte med - at et markant flertal siger til Gallup, at man er parat til at betale mere i skat for at gøre skolen bedre.

Det er klare meldinger om klare kvalitetsrammer for lærings- og arbejdsvilkårene i folkeskolen.

-th