Ekstrem idoldyrkelse

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad får en 13-årig pige til at forsøge at begå selvmord, fordi hun ikke kan få sit store popidol? Hvad får teeenagepiger til at bruge alle deres penge på plakater, blade med billeder af popidoler? Det er nogle af de spørgsmål, filmen 'Jeg ved han så mig' forsøger at svare på. I filmen fortæller to piger om deres ekstreme idoldyrkelse. En af pigerne, Anne fra Vejle, siger om sit idol, popstjernen Mark Owen:

'Jeg elsker Mark Owen rigtig meget, men det er ikke på den der forelskede måde. Det er ikke sådan, at hvis jeg ser et billede af ham, så bliver jeg blød i knæene, og hjertet banker. Det er dybere end det'.

Ud over interviewene med de to piger deltager popidolet Peter André og musikforskeren Lisbeth Ihlemann. Filmen er ment som et debatoplæg til blandt andet folkeskolens ældste klasser, og der ligger en lærervejledning på http://www.logb-video.dk. Filmen bliver vist på abc-tv den 22. maj og findes derefter på amtscentralerne. Hvis man ikke kan vente, kan man købe filmen hos L&B Produktion og Facility. De har telefon 3582 5253.