Demokratiet halter

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærerstuderendes Landskreds er bekymret for, om de studerendes medindflydelse på undervisningen bliver forringet, når loven om Centre for Videregående Uddannelse (CVU) bliver vedtaget.

'I den nye konstruktion, hvor der måske indgår fem-seks institutioner, risikerer vi, at de lærerstuderende ikke får plads i bestyrelsen', frygter formanden Rasmus Møller.

I dag er de studerende sikret en plads i seminariernes bestyrelser, men hvis et CVU i fremtiden kommer til at bestå af mange typer uddannelser, kan de blive repræsenteret af eksempelvis en sygeplejerske, der ikke ved noget om lærerfaget.

'Vi håber derfor, at hver enkelt partsinstitution får sin egen bestyrelse, så vi fortsat kan få indflydelse', siger Rasmus Møller.

De studerende synes generelt, at lovforslaget om CVU er konstruktivt og visionært.

'Vi tror, det giver uddannelserne et løft, selv om centrene selvfølgelig kan udvikle sig meget forskelligt'.

Rasmus Møller tilføjer dog, at der kan være fare for, at de bedste lærerkræfter går til efteruddannelse.

'Det vil være en ulykke, hvis grunduddannelsen forringes, fordi de bedste lærere bliver brugt i efteruddannelsen, hvor konkurrencen måske er hårdere'.