Anna Margit Nielsen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det var ventet. Vi vidste det godt, da skolens flag vajede på halv. Vor kollega, Anna Margit Nielsen, døde den 26. februar, kun 59 år. Hun kæmpede i tre år en uovervindelig, men værdig kamp mod canceren. Trods komplicerede operationer og langvarige behandlinger fortsatte hun som hidtil, velforberedt og med sædvanligt engagement.

Anna Margit var ansat ved Hobro Nordre Skole i næsten 28 år, hvor hun underviste i dansk og engelsk, men hun påtog sig også nye fag, som hun med ildhu satte sig ind i. Hun betragtede skolen som sin livsopgave, fornyede sig hele tiden, hvilket gjorde hende til en yderst kompetent underviser. Hun var indbegrebet af den professionelle lærer. Vidste altid, hvad hun gjorde og hvorfor. Det var hendes overbevisning, at der skulle være plads til alle elever i folkeskolens fællesskab.

På trods af hendes tiltagende sygdom var det altid en glæde at besøge hende og opleve hendes styrke og håb. Hun slap aldrig sin brændende interesse for skolen og ønskede til det sidste at komme der.

Vi tænker meget på hendes fem børn, der har mistet en stærk og omsorgsfuld mor, der overkom det umulige og samtidig evnede at skabe et tæt familiesammenhold.

Også på lærerværelset vil vi savne hende.

Æret være Anna Margits minde.

Hobro Nordre Skole

Inger Fyhn

Anni Engedal Pedersen