Debat

Værdier dybere end ideologier

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Selv om jeg er enig i de fleste af synspunkterne i Astrid Schjødt Pedersens klumme »DLF mener« i Folkeskolen nummer 8, vil jeg alligevel tillade mig at anfægte hendes indirekte postulat om, at den siddende undervisningsminister skulle have intentioner om at forvandle folkeskolen til det, som hun kalder for en ideologisk kampplads.

For det første var det da om nogen en socialdemokratisk undervisningsminister ved navn Ritt Bjerregaard, som i selskab med en from hærskare af socialistiske lærere for 30 år siden præsterede et sådant forsøg på en politisk omkalfatring, hvilket formentlig mange andre elever end jeg fra dengang kan berette vidt og bredt om, men der er altså også forskel på en kritisk diskussion af værdier og en kamp om ideologier. Så vidt jeg har forstået, er det debatten om værdierne, der ligger Bertel Haarder på sinde.

For det andet og vigtigst stikker disse grundlæggende værdier altså adskillige spadestik dybere end de politiske ideologier, idet sidstnævnte kun i allerbedste fald og da bare glansløst afspejler førstnævnte. Det er om nogen grundtvigianeren Bertel Haarder med garanti klar over.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Hvad enten man kan lide det eller ej.

Powered by Labrador CMS