Debat

Vorherre bevare os

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Alligevel mener jeg dog, at man aldrig må give denne korangengivelse til en forudsætningsløs læser - herunder en ikke-linjefagsuddannet lærer«.

Således afslutter Heidi Friborg Christophersen sin anmeldelse af Kåre Bluitgens koranudgivelser. Kåre Bluitgen er ikke en Martin Luther, får man i samme anmeldelse også at vide. En nyttig oplysning til den ikke linjefagsuddannede lærer, som vel næppe heller ved, hvem ham Luther er. Eller hvad? Men jeg ville heller aldrig lade nogen undervise i dette, hvis de ikke som jeg er cand.pæd. i religioner og livstolkning, skriver den lærde anmelder. Hvad dette helt bestemt er, fremgår ikke klart af sammenhængen, men at Bluitgens koranbog ikke må komme i hænderne på ukyndige, er vist helt klart. Jeg husker ikke, hvornår jeg sidst har hørt om advarsler af den art, men i Rom er der vist stadig et indeks over bøger, vi ikke har godt af at læse. Angiveligt fordi vi ikke har de rigtige forudsætninger for at forstå dem. Jeg takker for advarslen og påtænker at læse religionshistorie for på den måde ad åre måske at få mulighed for at smugkigge i bogen. Indtil da vil jeg sige: Vorherre bevare os.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler