Debat

Bevar Skårup

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

UC Lillebælts bestyrelse har, som man har kunnet læse på folkeskolen.dk og i andre medier, besluttet at hive stikket ud på Danmarks ældste fungerende seminarium, Skårup.

Nå ja, tænker du måske. Der uddannes jo stadig lærere i Odense, så kan man jo bare køre derop. Man må være fleksibel, hvis man brænder for noget. Og kan jeg, som netop lige er dimitteret derfra i sommer, ikke bare være ligeglad?

Nej, kære kolleger, jeg kan sgu ikke være ligeglad. Og det kan I heller ikke. Det handler ikke bare om Skårups 400 studerende. Det handler om hele lærerstandens fremtid! Jeg vil have gode kolleger, der kender deres landsdel, kender deres kultur, og som har haft de bedst mulige rammer under uddannelsen. Det handler ikke kun om at »holde ud« i fire år. Netop vores profession bør kæmpe for udvikling i et ordentligt studiemiljø med fokus på forskellighed og fordybelse. Og ikke kun acceptere uddannelse til dem, der kan transportere sig op til 100 kilometer om dagen.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg vil have kolleger fra alle miljøer. Dem, der kommer med en boglig baggrund. Dem, der er familiens første studenter.Dem fra landet og dem fra storbyen. Dem, der afspejler hele samfundet. Og ikke kun dem, der ligner alle andre. Jeg vil have kolleger, derhar overskudtil at kæmpe for deres mål og til at deltage aktivt på deres studiested og arbejdsplads og i hele samfundet. Jeg vil have kolleger, der bliver noget særligt, fordi deres uddannelse hjælper dem på vej.

Så kære kollega: Hjælp mig og mine fremtidige kolleger. Det er os, der skal tage over fra jer. Det bliver ikke nemt, så hjælp os i vores kamp for at bevare verdens bedste folkeskole!

Forkortet af redaktionen