Arto kan ikke leve op til succesen

Arto kan ikke følge med til at overvåge alt. Direktøren opfordrer brugerne til at hjælpe med at holde øje

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det er ikke kun nogle få elever fra Sindal Skole, der har svært ved at ramme kammertonen på nettet. Langtfra. »Jeg har kaldt min lærer for en stor fed møgsæk«, »Har lyst til at dræbe dem speciel min klasse lær hader hinde sååå maget« og »Min dansk lære er så fucking klam og vil bestemme alt ALT!« lyder nogle af de indlæg, der er i klubben »Fuck-skolen«, som også er at finde på sitet.

Alle Artos brugere har, da de oprettede deres profiler, accepteret, at de har læst og vil følge Artos retningslinjer for, hvordan man gebærder sig på sitet.

Er det ikke Artos ansvar, at der bliver levet op til de retningslinjer?

»Jo selvfølgelig, så vidt som vi overhovedet kan. Vi skal altid gøre, hvad vi kan, og det skal vi løbende blive bedre til. Men der vil altid være nogle sager, som kan slippe igennem, fordi der er så meget data, og så vil der altid kunne stå et eller andet et sted, som vi ikke er blevet gjort opmærksom på. Hvis der bliver gjort opmærksom på det, så ryger det med det samme«, siger Morten Borg, Artos direktør.

Hans erfaring er, at brugerne plejer at være gode til at bruge anmelderfunktionen på sitet, når de opdager noget, som ikke overholder retningslinjerne.

Dygtige, frivillige brugere skal vogte

På nuværende tidspunkt har Arto to fuldtidsansatte supportere og cirka 45 frivillige. Men selvom Arto får mange ansøgninger fra brugere, der gerne vil være frivillige, er det svært at finde nok, som er tilstrækkeligt dygtige til opgaven.

»Når sitet vokser hurtigere, end vi kan nå at finde frivillige, som vi kan stå inde for, så er det klart, at der er noget, der ikke bliver kontrolleret så hurtigt, som det burde. Og i det her tilfælde er et halvt år selvfølgelig ikke tilfredsstillende«, siger Morten Borg.

Han siger også, at det normalt ikke er i klubberne, der er den slags problemer. Oftere er det brugere, der skriver grove udtryk i deres profiltekster eller til deres venner, og det er sværere at holde øje med.

»Folk opdaterer profilerne hele tiden. Det er jo ikke sådan, at vi kan gennemgå en profil og sige 'den er okay', for fem minutter senere opdateres den igen«.

Indtil for få år siden var der ingen økonomi i Arto, forklarer direktøren, men nu hvor der er, overvejer han at fastansætte nogle flere supportere.

»Det ville selvfølgelig være bedre, hvis der var ti supportere, men vi ville aldrig kunne komme alt data igennem, så vi er stadigvæk afhængige af, at brugerne melder tilbage til os, når de finder noget«.

Men kan det passe, at folk, som ikke interesserer sig for kommunikation over nettet, selv skal tjekke, om de bliver hængt ud på Arto?

»Nej, det burde ikke kunne ske i klubberne i hvert fald. Der er cirka 25.000 klubber, og det er et relativt begrænset antal, så det kan godt være, at vi skal stramme op på det«.

lkp@dlf.org

»Fordi vi har retningslinjerne, så overholder folk dem ikke nødvendigvis. Hvis folk ikke gør opmærksom på det, så kan tingene godt ligge der et stykke tid«