Debat

Ny Løn til andre formål

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kommunernes Landsforening, KL, ønsker, at 25 procent af overenskomstmidlerne skal afsættes til Ny Løn. Ved næste overenskomst er målet, at 50 procent af rammen skal afsættes til Ny Løn. Det er ikke svært at gennemskue, hvorfor kommunerne har dette mål. KL bruger forlodsfinansieringen af Ny Løn til få flere penge ved de årlige forhandlinger mellem regeringen og kommunerne. Det giver et økonomisk råderum for kommunerne, fordi de ikke er forpligtet til at aftale noget med de faglige organisationer.

For hver gang der indgås aftaler om Ny Løn, modregnes i reguleringsordningen (som alle offentligt ansatte får). Kommunerne har altså alle kort på hånden. De kan bruge vores løn til andre formål, de kan indgå aftaler om Ny Løn for grupper eller enkeltpersoner, så får vi alle mindre lønstigninger.

Det er ikke svært at se arbejdsgivernes fordel i det system, men hvor er de offentligt ansattes fordel?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

John Illum

medlem af DLF's hovedstyrelse