Levendegjort saga

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Onsdag den 27. februar er der urpremiere på 'Egils Saga' hos teateret Gadesjakket i Odense. En dramatisering af en gammel vikingefortælling om krigeren Egil.

Historien sætter fokus på 'krigerens sti', og hvordan en ung mand må lære nærvær, klar tale og at kæmpe for sin overbevisning for at udvikle sig fra rebel med autoritetsproblemer til en voksen mand, der må tage ansvar for det, som er betroet ham.

Sagaen er en af de første personskildringer i nordisk litteratur og giver som sådan et billede af de værdier og det menneskesyn, der har formet den skandinaviske kultur.

Publikum vil blive udsat for fægtescener, stagefight og kunsten at gjalde. Scenerummet vil være udformet som små øer, hvor publikum ikke kan vide sig i fred - de er i Egils verden.

Forestillingen spiller indtil den 23. marts og henvender sig til elever fra 6. klasse og opefter. Man kan få mere at vide på www.gadesjakket.nu