Forhandlere i Forligsen

Forligskvinde ønsker orientering om sammenbrud i overenskomstforhandlinger

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Forligskvinde Mette Christensen har indkaldt topforhandlerne for de kommunale og amtskommunale lønmodtagere og arbejdsgivere til et møde den 25. februar. Det sker som en konsekvens af, at overenskomstforhandlingerne i begyndelsen af denne måned brød sammen.

'Der er anmodet om en orientering. Der er altså ikke tale om at indlede forhandlinger i Forligsinstitutionens regi', siger kommunernes forhandler, Gladsaxes borgmester Ole Andersen.

Siden sammenbruddet har forhandlingsfællesskabet for Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO) ikke mødtes med arbejdsgiverne i Amtsrådsforeningen, Kommunernes Landsforening og Københavns og Frederiksberg Kommuner.

På KTO's repræsentantskabsmøde for nylig gav enkelte organisationer højlydt udtryk for, at de ønsker KTO tilbage til forhandlingsbordet.

Men arbejdsgiverne har ikke fået nogle henvendelser, og de er heller ikke selv ved at gribe telefonen for at komme lønmodtagerne i møde.

'Der er ikke udsigt til, at forhandlingerne kommer i gang. Grundlaget for forhandlinger foreligger ikke på nuværende tidspunkt', siger Ole Andersen.

Det var striden om, hvor stor del af lønkronerne der skal lægges ud til Ny Løn, som skilte parterne.

Lønmodtagerne ville ikke gå med til mere end de 14 procent af lønstigningerne, som blev lagt ud til lokal forhandling ved Overenskomst 99. Mens arbejdsgiverne ønskede omkring 22 procent lagt ud.