Finn Madsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Finn Madsen, skoleleder på Marslev Skole, er død.

Vi vidste, at Finns hjerte ikke kunne repareres, og lillejuleaften sagde det stop.

Det er meget svært at skulle undvære ham på skolen. Det var i kraft af ham, at vores skole udviklede sig til den skole, vi har i dag. Med nærvær, ildhu og engagement fik han os andre med på de mange spændende ideer, han fik. Han var krumtappen, der fik os i gang!

Finn har været rundt på mange skoler for at fortælle om, hvordan vi organiserer vores lille skole i humanistiske, naturvidenskabelige og praktisk-musiske fag på tværs af klasser, så vores børn får så sammenhængende og udfordrende en skoledag som muligt.

Vi voksne fik vide rammer for vort arbejde, for Finn havde tillid til, at vi hver især og sammen kunne få vores skole til at fungere som en moderne skole på trods af bygninger fra 1966!

Han underviste også selv og fulgte med i både små og stores ve og vel. Det var ham magtpåliggende at være med til at gøre vores børn livsduelige!

Han fulgte nøje med i og ytrede sig ofte om folkeskolens omskiftelighed. Han vidste, hvad lærerarbejdet krævede, og gjorde sit til, at vores arbejdsvilkår blev så rimelige som muligt.

Han har sat spor hos os alle. Spor og minder, vi altid vil have hos os!

Hvor har vi været heldige i vores liv at møde Finn!

Jytte Smed

tillidsrepræsentant