Fejl forsinker skole

Trekronerskolen ved Roskilde bliver ikke som planlagt færdig til sommerferien

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alvorlige konstruktionsfejl i skolens tykke ydermur er skyld i, at Trekronerskolen ved Roskilde bliver forsinket. Byggeriets første og anden etape er i gang og skulle have været færdig til 1. august i år, men i kommunen regner man nu med, at skolens første del kan åbnes til efterårsferien.

Arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen vandt i sommeren 1999 en stor konkurrence om bygning af skolen. Konkurrencen var udskrevet af Undervisningsministeriet, Kulturministeriet og Byggedirektoratet for at få gode eksempler på ombygning, udbygning og nybygning. Trekronerskolen er nybygningen, hvor der skulle være plads til de store visioner for kommende skolebyggeri. Den er planlagt bygget på en mark, og arkitekterne havde næsten frie hænder.

Skolen skal være tresporet, når den står færdig.

Første etape skal huse elever fra børnehaveklasse til og med 3. klasse. En del af disse børn begyndte efter sommerferien sidste år i pavilloner sat op, hvor den nye skole senere skal have fodboldbaner.

Elever i pavilloner

Hos arkitektfirmaet Vilhelm Lauritzen bekræfter man, at byggeriet er løbet ind i nogle problemer, fordi ingeniørfirmaet har lavet nogle fejlberegninger, der giver for svage konstruktioner i den kraftige ydermur og i spærene over til den anden mur. Det vil kunne betyde revner i muren senere.

Sagen er overgivet til de involverede firmaers forsikringsselskaber, så indtil videre vides det ikke, hvem der kommer til at betale for fejlene.

Ingeniørfirmaet Carl Bro ønsker ikke at udtale sig om sagen, fordi den alle-rede er overgået til forsikringsselskaberne.

Skolebyggeriet var i forvejen forsinket, og i en pressemeddelelse fra Roskilde Kommune hedder det, at både politikere, børn, forældre og skolens medarbejdere har fået sat deres tålmodighed på en hård prøve.

Lejen af pavillonerne bliver nu forlænget, og der skaffes plads til de børnehaveklasseelever, der begynder i skolen til august.

'Ydermuren skal forstærkes med stål', siger skolechef Nils Jørgensen.

'Man er næsten lige gået i gang med byggeriet af den i forvejen meget tykke ydermur, hvor der skal bygges nicher ind. Det er denne ydermur, der i konstruktionen er blevet for svag'.

Skolechefen fortæller videre, at byggeriets tredje og fjerde etape skal i udbud senere på året.