Debat
Pensionisterne i DLF
Bemærk
Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.
Ti kongresdelegerede pensionister ud af 284 kongresdelegerede i alt og to hovedstyrelsesmedlemmer ud af i alt 28 kan naturligvis ikke skabe mirakler. Resultater opnås kun, hvis vi kan overbevise de andre.
Nye pensionister er kommet til inden for de sidste fåår. Der er nu 9.000 pensionistmedlemmer, så der er ikke mange, der melder sig ud. Man fristes til at spørge de sidst ankomne pensionister: 'Hvor var jeres støtte til pensionisterne, da I var aktive lærere og havde de mange repræsentanter?' Den manglede, men alligevel fik vi nedbragt samordningsfradraget og anskaffet det dobbelte fradrag for efterlevende ægtefælle efter samgifte tjenestemænd.
Ved tjenestemandspensionsreformen indførtes overgangsordninger med ringere pensionsregler for nye pensionister og med genindførsel af ovennævnte dobbelte fradrag. Overgangsordningerne skal derfor genforhandles.
Lærerpakkens omklassificeringer og de sidste overenskomstresultaters specielle krav gav ikke andele til tjenestemandspensionisterne. En kongresvedtagelse fra 1995 lover ændring heraf.
Foruden at være aktive såvel i kongres som hovedstyrelse er vi aktive i kredsene og i hovedforeningen med pensionistaktiviteter. Hvis du deltager her, træffer du kollegaerne igen.
Der er nok at tage fat på, og vi opfordrer bestandig medlemmerne til at bruge stemmeretten.
De aktive lærere kan bare aflevere til deres tillidsrepræsentant. Det blive også let for pensionisten at stemme, hvis I sender stemmesedlen til jeres kredskontor med posten.
Skældsord og trusler om udmeldelse fører ikke til resultater. Aktivt arbejde i kreds, kongres og hovedstyrelse er vejen frem.
Kongresdelegeret og suppleant for Kristian Fløj-Jensen.
Peter Bruun
Roskilde