Anbefalinger til din religionsundervisning

Denne gang kommer anbefalingerne fra Janne Skovbjerg, som er religionslærer på Brårup Skole i Skive og faglig rådgiver i religion på folkeskolen.dk/kulturfag.

Publiceret

Bog
Ensomhed i ungeøjenhøjde

“Vi dør alligevel snart” er en ny roman af den unge forfatter Sofie Riis Endahl. Det er en barsk fortælling om ensomhed, rodløshed og trangen til at bryde ud. Vi følger Mads og Vibe på skift.

Mads er medlem af Jehovas Vidner som søn af en af de ældste. Faren fortæller ham jævnligt fra den tidligste barndom, at han snart skal dø. Mads har kun et ønske. Han vil bryde ud af religionen med sin kæreste Edith. Vibe er rodløs, kender ikke sin far og har et kompliceret forhold til sin mor. Hun ønsker et liv med mening og struktur. Hun møder Edith og begynder vejen ind til Jehova.

Bogen er fremragende til at beskrive livet, som de unge lever det.

Læs lektor på læreruddannelsen og master i børnelitteratur Bodil Christensens omtale af bogen

Museum
Billedkunst om liv og død

Hvad vil det grundlæggende sige at være et menneske? Det spørgsmål kredser den danske billedkunstner Cathrine Raben Davidsen om på Museet for Religiøs Kunst i Lemvig. Hun arbejder med modsætninger mellem liv og død og livet som forandringsproces. Udstillingen kan give nogle spændende perspektiver og indspark og er et besøg værd.

Skal du af sted med din klasse, er besøget gratis. Inden besøget kan det være en fordel at have downloadet appen Useeum. Så vil I kunne nyde fortællinger til ni af museets værker.

Læs mere om udstillingen på mfrk.dk

Appen Useeum er gratis og giver adgang til lydhistorier, audioguides og spil på en række danske museer

Brevkasse
Kære kristne

Eleverne kan have mange spørgsmål om, hvad kristne mener om dette eller hint. Nogle gange kan man som lærer svare. Andre gange kommer man til kort. Her kan Bibelselskabets brevkasse være en hjælp. Den består af et bredt panel af præster, forskere, religionspædagoger med mere, og der er et væld af spørgsmål og svar.

Eksempler på temaer kan være kvinder i Bibelen, filosofi eller ritualer og højtider. Brevkassens spørgsmål og svar kan også bruges, hvis man mangler en kilde med en kristen iagttagerposition.

Du finder den kristne brevkasse på: bibelselskabet.dk/brevkasse

Powered by Labrador CMS