Elsebeth Carøe Knudsen

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med stor sorg modtog vi tirsdag den 29. januar 2002 meddelelsen om Elsebeth Carøe Knudsens død efter kort tids sygdom. Elsebeth Carøe har gennem mere end 26 år været ansat ved Højmarkskolen i Holsted.

Elsebeth har med sine alsidige evner og store personlighed været en kollega, som i ordets bedste forstand har fyldt meget. Hun har haft store tillidsposter - i en årrække været lærerrådsformand - og efterfølgende i en periode også fælleslærerrådsformand. Elsebeth var på disse poster, og i sit samarbejde med andre omkring disse, en stor personlighed.

Hun var en kapacitet inden for sine fagområder: primært dansk, tysk og skolebiblioteket, men også engelsk og fransk, og det har mange elever gennem årene haft glæde af.

Elsebeth var, i alt hvad hun foretog sig, engageret, reel og troværdig. Man vidste altid, hvor man havde hende. Enig i synspunkter eller ej - der blev altid meldt klart ud i et nuanceret sprog, der ikke var til at tage fejl af. Elsebeth var skarp i replikken - i sandhed en ordets kunstner. Hun har mange gange sat os 'på plads', når vi var kommet for langt ud, og det gjorde hun oftest på en kærlig-ironisk facon med særdeles velvalgte ord. Hun var kontant - humørfyldt og festlig, men bag den sikre ydre fremtoning var der også et meget blødt og følsomt menneske.

Vi har meget at være taknemmelige for, og vi vil savne hende meget. Vore tanker og dybe medfølelse går også til hendes mand Bjarne og deres tre sønner Ejgil, Gudmund og Thorbjørn samt deres familier.

Æret være Elsebeths minde

Ansatte ved Højmarkskolen