Vi skal skynde os lidt langsomt

Indflydelse, hvor beslutningerne træffes

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Jeg er meget lidt glad for den situation, skolelederne står i med samarbejdsaftalen opsagt mellem Danmarks Skolelederforening og Danmarks Lærerforening.

Jeg synes, den model, kongressen vedtog, bør have sin chance - jeg er sikker på, at DLF har brug for os, og at vi også har brug for DLF.

Hvis man kigger tilbage blot fem år og tænker på de ændringer, der er slået igennem såvel i den daglige skoleverden som arbejdsmæssigt og organisatorisk, så skal det give gnister og sammenstød, men jeg finder ikke, det er nødvendigt med et sammenbrud.

Jeg ser stadig skolelederne i Danmarks Lærerforening - måske som det nødvendige modspil i en meget stor forening.

- Sommetider er det altså besværligt at tilhøre et mindretal.

For mig er retssikkerhed og forhandlingsret afgørende - uden disse to ting ingen indflydelse.

Omkring centralt/decentralt tilhørsforhold så mener jeg, at udviklingen viser, at alle væsentlige forhandlinger vedrørende vores løn- og arbejdsforhold vil ligge ude lokalt om ganske kort tid. Hvordan skulle et centralt organ kunne hjælpe os her?

Vi må have indflydelse der, hvor beslutningerne træffes.

Lisa Christensen

skoleleder, Rugkobbelskolen, Aabenraa