Stop splittelsespolitikken

Undgå svækkelse af lederne - fasthold samarbejdet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærere og ledere har brug for hinanden i samarbejdet om udviklingen af skolen. Det er vigtigt, at vi udvikler fælles standpunkter i forhold til den fælles arbejdsplads. Den faglige debat skal naturligvis føres i et forum, hvor begge grupper kan komme til orde. Det forum har vi i DLF, og der hører skolelederne til!

Ledernes arbejdssituation har ændret sig meget i de senere år. Derfor har kongressen vedtaget ændringer i samarbejdsformerne. Modellen med lokale ledernetværk og muligheden for central rådgivning må nu afprøves. Viser det sig, at modellen ikke er god nok, må kongressen foretage de nødvendige justeringer. For mig er målet stadig, at der oprettes en særlig lederafdeling i sekretariatet.

Vi skal bremse Skolelederforeningens splittelsespolitik.

Intern splid er til skade for begge parter og kan ødelægge samarbejdet på den enkelte skole; men Danmarks Skolelederforenings politik er også risikabel for foreningens medlemmer.

Danmarks Skolelederforening får ikke forhandlingsretten uden videre. Samtidig er det et spørgsmål, om en så lille gruppe overhovedet kan klare den sag. Det sandsynlige er, at den enkelte leder selv kommer til at forhandle store dele af lønnen. Det er risikabelt at stå alene i det spil.

Også i tilfælde, hvor en leder får brug for juridisk bistand, er det en fordel at være medlem af en stor fagforening. Jeg er overbevist om, at Danmarks Lærerforening hurtigere og med større styrke kan træde til end Danmarks Skolelederforening.

Dette valg har to hovedtemaer:

- Vi skal fastholde et godt samarbejde om folkeskolens udvikling

- Vi skal sikre skoleledernes fagpolitiske interesser inden for DLF's rammer.

Det vil jeg arbejde for - også på kongressen!

Steen Skaarup

skoleleder, Haldum-Hinnerup Skolen