Debat

Ønskede man splittelse

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til Danmarks Lærerforening/Århus Lærerforening

Hermed med beklagelse min udmeldelse af Danmarks og Århus Lærerforening.

Som tidligere fagligt aktiv i Århus Lærerforening/Danmarks Lærerforening - blandt andet som tillidsmand, gør det mig ondt, at vore veje må skilles - om end jeg forventer et fortsat godt samarbejde.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg forstår ikke, at DLF har valgt en forhandlingstaktik, hvor man har fremsat et forslag for skoleledernes organisation i foreningen, som foreningens forhandlere må have kunnet forudse ville medføre, at en stor del af foreningens medlemmer - skolelederne - melder sig ud af foreningen.

Det stemmer efter min opfattelse ikke overens med foreningens erklærede mål: At bevare lærere og skoleledere i samme forening.

Det er korrekt, at en lang række af skoleledernes delønsker til tilknytningen til DLF er opfyldt med det vedtagne forslag for skoleledernes organisering i Danmarks Lærerforening - men hovedønsket/hovedkravet har man valgt ikke at imødekomme, idet det ikke var medtaget i forslaget.

Enten har foreningen derfor fejlfortolket situationen - eller man har bevidst valgt en strategi, som uafvendeligt måtte føre til skoleledernes og desværre nødvendigvis min udmeldelse af DLF. Hvis det sidste er tilfældet, må jeg tage afstand fra min - efter den 1. april 1998 - tidligere fagforening, som jeg synes ikke har varetaget mine eller de øvrige medlemmers interesser, idet man har ført en politik, som fører til en splittelse, man ikke ønsker - ifølge udtalelser fra blandt andre foreningens formand.

Ingen, som har fulgt med i skoleledernes debat de sidste fire år, kan have været i tvivl om, hvad der var skoleledernes behov og vigtigste krav: - en selvstændig kreds i DLF.

Ønskede man i DLF denne splittelse, som Folkeskolen i nummer 1/2, 1998, dokumenterer ikke ønskes af et flertal af skoleledere?

Det eneste, jeg beklager og bebrejder mine egne delegerede ved kongressen, er, at de netop gjorde, hvad de kunne for at holde skolelederne i DLF (som jo er alles ønske?), og derfor ikke fra talerstolen stillede et ultimativt krav om selvstændig kreds. Ved ikke at gøre dette kom de til at sløre på kongressen, hvad skoleledernes hovedkrav var og er.

Jeg savner en forklaring på, hvorfor DLF ikke kunne/ville opfylde skoleledernes hovedkrav?

Venlig hilsen

Thorkild Ørum

skoleinspektør/Tilst Skole