Nej til splittelse

Skolelederforeningens enegang er ødelæggende

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Kongressens beslutning om ledernes organisatoriske placering i Danmarks Lærerforening og Skolelederforeningens efterfølgende opsigelse af samarbejdsaftalen er den direkte årsag til, at jeg er at finde som kandidat til dette valg. Jeg har kun været skoleleder i ni måneder og har været fast besluttet på ikke at involvere mig for kraftigt i organisationsarbejde. Men tingene kan udvikle sig på en måde, så det er svært at sige nej, når man bliver opfordret til at tage en tørn med.

Jeg skal ikke lægge skjul på, at jeg anser Skolelederforeningens ageren i forbindelse med og i forlængelse af kongressen for ikke kun uheldig, men direkte skadelig for udviklingen af folkeskolen. Folkeskolens udvikling sker efter min mening bedst i et tillidsfuldt samarbejde mellem ledere og lærere. Denne gensidige tillid vil lide et alvorligt knæk, hvis skolelederne signalerer, at der eksisterer et modsætningsforhold mellem de interesser, vi (lederne) og lærerne har i skoleudviklingen.

Lærere og ledere skal stå sammen i Danmarks Lærerforening. Kongresbeslutningen giver lederne forbedrede muligheder for et fagligt forum gennem dannelse af ledernetværk, ligesom de ledere, der har stor berøringsangst over for lokalkredsene, nu har mulighed for at søge vejledning centralt. Hermed burde de fleste problemer omkring ledernes organisatoriske placering være løst. Jeg synes, det er værd at afprøve kongresbeslutningens konsekvenser de næste par år og så lave de nødvendige tilretninger på grundlag af de indhøstede erfaringer.

Hvis du mener som jeg og synes, at jeg med mine 42 år, 11 år som lærer, tre år som kredsstyrelsesmedlem/tillidsrepræsentant og knap et år som skoleleder, kan bidrage med synspunkter til gavn for skoleledergruppen i Danmarks Lærerforening, så synes jeg, at du skal give mig din stemme.

Claus Hougaard Christiansen

skoleleder, Langtved Skole