Dialog og samarbejde

Respekt for rollefordelingen og et fælles tilhørsforhold

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Efterårets kongresbeslutning om skoleledernes placering i DLF, er efter min opfattelse et udtryk for vilje til at holde samling på både lærere og ledere i DLF. Det er udtryk for samarbejdsvilje og respekt for rollefordelingen på den enkelte skole. Et fælles organisatorisk forhold er vigtigt af flere grunde:

Lokale ledernetværk: Lad os komme i gang med at fylde de lokale ledernetværk ud. Et forum, hvor vi kan debattere og støtte hinanden i de forhold, der er gældende for vores arbejdsområder. Forhold, der kan være meget lokalt betinget. Netværket giver mulighed for en styrkelse af det lokale arbejde.

Løn- og arbejdsforhold: Jeg er tryg ved, at vores løn- og arbejdsforhold fortsat skal varetages af DLF. Foreningen har den styrke, der skal til for at varetage vore faglige og økonomiske interesser. Vigtige områder for den kommende landskreds.

Fortsat udvikling af folkeskolen: Gennem de sidste ti år har folkeskolen gennemgået mange forandringer. For eksempel ny styrelsesvedtægt, arbejdstidsaftale og folkeskolelov. Skolelederne har skullet og skal fortsat arbejde med nye tiltag inden for folkeskolen. Min erfaring fra tillidsmandsarbejde, en kort tid som kredsstyrelsesmedlem og de sidste halvandet år som afdelingsleder fortæller mig, at fortsat udvikling kræver et meget tæt samarbejde med den lokale kreds.

Pædagogisk ledelse: Hvis vi mener noget med pædagogisk ledelse og ikke kun ønsker administrative opgaver, er det vigtigt, at skolelederne er i dialog med hinanden, lærerne og DLF. Det er den bedste garant for at skabe vilkår for både lærere og ledere, så vi kan sikre udviklingen i folkeskolen i fælles forståelse.

Med opfordring til dialog og samarbejde inden for DLF kandiderer jeg som kongresdelegeret.

Frands Christensen

afdelingsleder, Sønderborg