Debat

En flad fornemmelse

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der bliver ikke valg af de ti kongresdelegerede i fraktion 4.

På grund af det danske postvæsens sendrægtighed blev kun ti af 12 indsendte kandidatlister godkendt.

Det er fantastisk, at det i året 2002 skal tage postdiligencen tre dage at befordre et brev fra Blokhus til hovedstaden!

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Af den grund fremkom min kandidatliste først tirsdag morgen til Vandkunsten, hvor fristen var mandag klokken 16.00.

Jeg ringede mandag eftermiddag til foreningen for at sikre mig, at materialet var modtaget.

Det sås ikke at være tilfældet. Derfor ville jeg faxe hele materialet til foreningen, hvor man så (afhængig af postetatens gunst) ville modtage originalmaterialet tirsdag morgen med poststempel fra tre dage før som bevis for rettidig afsendelse.

Jeg fik at vide, at sådanne anstrengelser alligevel ikke ville ændre den prekære situation, idet alene originalt materiale ville kunne godkendes.

Andre steder har underskrifter på en fax retsgyldighed, men altså ikke i DLF.

Jeg synes, DLF skal revidere sin holdning til faxet/elektronisk fremsendt materiale i en sådan force majeure-situation, så man ikke bliver prisgivet postvæsenets uforudsigelige luner.

Nu kan tilfældet meget let være, at af to kandidatlister afsendt samme tidspunkt bliver den ene godkendt, den anden kasseret.

Jeg er ked af det og skuffet, og jeg beklager denne situation meget over for mine suppleanter, mine stillere og de medlemmer, der ville have betænkt mig med deres stemmer.

Til slut i denne jeremiade vil jeg dog anføre, at mit valggrundlag ville have været, at hvis vi ikke får vores hovedkrav - pensionen skal udvikle sig som hele lønnen - opfyldt ved disse overenskomstforhandlinger, så skal hovedstyrelsen sige nej til resultatet på vores område!

Ingen er uundværlig, men jeg vil savne arbejdet som fraktion 4- delegeret i de kommende to år, og for øjeblikket sidder jeg tilbage med en uendelig flad fornemmelse.

Jeg beklager.

Henning Pedersen

Blokhus

Svar

Det er en rigtig træls situation for alle parter.

Du er udtrykkeligt gjort opmærksom på spillereglerne: Underskrifterne skal være originale, og kandidatlisterne kan derfor ikke afleveres til foreningen i kopi eller per telefax, men for at være gyldige enten sendes per post eller afleveres direkte i Danmarks Lærerforening på Vandkunsten i København. Absolut sidste frist var mandag den 21. januar 2002, klokken 16.00.

Vi modtog din liste med posten tirsdag den 22. januar i en kuvert stemplet af postvæsnet søndag den 20. januar 2002.

Retningslinjerne har været helt klare, men jeg forstår din skuffelse.

Laurits Lynge

kontorchef i organisationskontoret