Anbefalinger til din naturfagsundervisning

Denne omgang anbefalinger kommer fra Mette Mellerup, der er naturfagslærer på Sølystskolen ved Silkeborg og faglig rådgiver for folkeskolen.dk/naturfag.

Publiceret

Video/tv
Atomkraft – ja tak?

Energikrisen og spørgsmålet om, hvor vores energi skal komme fra i fremtiden, har genantændt debatten om atomkraft i Danmark. Og både teknologien og diskursen har rykket sig en del, siden der lød et "nej tak til atomkraft" i kølvandet på den kolde krig og Tjernobyl-katastrofen. Danmarks Tekniske Universitet udbyder for eksempel efter 20 år igen en kandidatuddannelse i atomreaktorfysik som følge af stor efterspørgsel fra de studerende selv. DR’s nye og omdiskuterede miniserie ”Atomkraft – ja tak!” med Anders Lund Madsen i værtsrollen er en god samtalestarter, når man bevæger sig ud i kernekraftens fakta og myter.

Søg efter "atomkraft ja tak" på dr.dk/drtv

Konference
Få mere ud af Big Bang

Danmarks største naturfagskonference, Big Bang, er en uundværlig kilde til inspiration, netværk og ny viden. Men med 1.800 deltagere og et par hundrede sessioner kan mulighederne også føles overvældende og uoverskuelige, når man ankommer. Jeg har selv fået meget mere ud af konferencen de gange, jeg har gjort mig den umage at nærstudere programmet og lægge en plan på forhånd. Og programmet er heldigvis ude i god tid inden den 22.-23. marts, hvor konferencen løber af stablen. Husk også at lægge luft ind i tidsplanen til at gå på opdagelse og blive overrasket.

bigbangkonferencen.dk/sessioner

Hæfte
Bank coronarusten af inden eksamen

Inden coronapandemien ville jeg kunne recitere samtlige styredokumenter for afgangsprøven i naturfag, hvis man vækkede mig midt om natten og bad mig gøre det. Efter tre år uden eksaminer kan jeg godt mærke, at der er et solidt lag rust, der skal bankes af. Så jeg er gået i gang med at genopfriske prøvevejledning, censorvejledning og bekendtgørelserne om prøver og karakterer. Og jeg må konstatere, at én gennemlæsning ikke er nok.

Så hermed et godt råd: Kom i gang i god tid. Det er lige om lidt.

Søg efter "prøvevejledninger til folkeskolens prøver" på uvm.dk