Debat

Sagligt materiale til seksualundervisning?

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Sidst tilkomne opgave for folkeskolen: undervisning om antisemitisme. Udmærket og tiltrængt. Derudover skal der undervises om: demokrati, færdselslære, økonomi, klima og skat. Noget glemt?

Et område af undervisningen er i årevis blevet underprioriteret (og er det stadig) - seksualundervisningen. Timeløst fag i et af livets vigtige områder. Nu er foreningen Sex og Samfund kommet ind på banen. Ud over i medierne og til politikerne har organisationen uddelt sit materiale til skolemyndighederne, som har anbefalet det til brug i skolerne. Det fremstilles her som uvildig ekspertviden til undervisningen.

Som underviser ville jeg stille mig meget skeptisk over for materialet. Er køn blot en social konstruktion? Skal børn kunne fravælge deres biologiske køn fra en meget tidlig alder? Skal der være separate toiletter for alle tænkelige kønsvariationer?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Mit ærinde er: 1) at få udarbejdet sagligt, relevant undervisningsmateriale, 2) at få uddannet lærere, 3) at få timer til faget.