Anbefalinger

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Faglige hjemmesider Vær nysgerrig og søg ud i verden

Der findes rigtig mange udenlandske hjemmesider, for eksempel den engelske nrich.maths.org, som har mange gode matematikopgaver. Jeg bruger også YouTube til at finde inspiration til forskellige måder at løse opgaver på, specielt for tiden med hjemmeundervisning. Jeg finder for eksempel en rigtig god video, der viser forskellige måder at løse to ligninger med to ubekendte på, sender den til mine elever og beder dem vælge den metode, de bedst kan lide. Arbejdet kan fastholdes, ved at eleverne kan se videoen igen og igen.

Ncetm.org.uk er også en engelsk matematikside med gode opgaver og solide artikler om matematikundervisning. Man kan bruge mange timer på at kigge rundt. Jeg kender jo de danske sites - som piratskibet.dk - så jeg elsker at søge rundt ude i verden og se, hvad jeg kan hive ind i min undervisning.

nrich.maths.org

Ud af huset Deltag i mange fagfestivaler og konferencer

Forestil dig hele Bella Center fyldt op med skole. Det er skolehimmel. Læringsfestivalen er virkelig fantastisk. Man går rundt og fodrer sine sanser og sit hoved, og man møder folk fra hele landet og kan debattere alt på skoleområdet. Festivalen giver mig mulighed for at høre kloge folk tale om skolen og mulighed for at blive inspireret af undervisningsmaterialer - alle forlag er der.

Det er totalt fedt. Det er jo en kæmpe Roskilde Festival for lærere og for læring. Der er så meget at kigge på, så meget at opleve og så meget at tage med hjem. I år bliver det virtuelt, og jeg er spændt på, hvordan det bliver. Hvis bare man får halvt så meget ud af det, er det fint for mig. Jeg kan også virkelig godt lide Big Bang med naturfag og matematiklærerforeningens konferencer.

laeringsfestivalonline.dk

Sociale medier Nemt og hurtigt at finde ny viden om sit fag

Jeg henter rigtig meget inspiration på Twitter, hvor jeg følger nogle personer, som er interessante på mit felt, såsom professor Ole Sejer Iversen fra Aarhus Universitet. Han arbejder med teknologiforståelse, som interesserer mig meget, og det giver mig hurtig inspiration at følge ham. Sidst var da han twittede om, at der kommer en GAP-analyse af teknologiforståelsen i det danske uddannelsessystem. Så går jeg ind og læser om det.

Jeg følger også Undervisningsministeriet, It-vejlederforeningen og forskellige Facebook-grupper om matematik, også udenlandske. Der er så meget inspiration at hente. Jeg twitter også selv, når jeg tænker over noget, som jeg ønsker at debattere og få respons på, så det bliver et læringsfællesskab hele vejen rundt. Kan kun anbefale at være nysgerrig på sociale medier og følge aktørerne på uddannelsesområdet.

#skolechat #uvm #lis_zacho_mat

Powered by Labrador CMS