Få tjek på faresymbolerne

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ud over at være en tidligere regeringskonstellation er S og R de to vigtigste bogstaver at huske, når man har med kemikalier at gøre: S for sikkerhed og R for risiko. S- og R-sætningerne står på hver eneste dunk eller flaske med kemikalier, som findes i fysiklokalet.

På nettet kan man nu finde en opdateret udgave af siden www.chemicaldays.dk, som Miljøstyrelsen har lavet. Her indgår der nu også undervisningsmateriale om faresymbolerne.

Materialet er bygget op omkring ting fra de unges dagligdag, for eksempel mobiltelefon, kosmetik og tøj.

Hjemmesiden henvender sig til unge mellem 13-15 år og er bygget op med opgaver, forsøg, en interaktiv quiz samt forskellige oplæg, så eleverne kan diskutere og tage stilling til, om de for eksempel mener, at kemikalier er nødvendige bestanddele i et produkt, eller de er overflødige tilsætningsstoffer.

Desuden kan lærere finde en grundig vejledning, der kan bruges som inspiration til at tilrettelægge et spændende og vedkommende undervisningsforløb. Der kan arbejdes med siden i både