Debat

Vort modersmål er dejligt

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Så kom den store skare på banen igen. Flokken af pædagogiske eksperter, professorer, konsulenter for tosprogede elever og andre ansat i indvandrerindustrien. Alle bedyrer fordele ved modersmålsundervisningen, men bag saglighedens maske hyppes egne politiske kartofler.

Det er mærkeligt, at det ikke gør indtryk, når man tænker på, at alle de danskere, der i årenes løb er emigreret, og som aldrig har modtaget danskundervisning i udlandet, alligevel hurtigt er blevet integreret i alverdens lande. De opdagede nemlig, at et sprog læres hurtigst ved at bruge det, men det er vel for indlysende til at gøre indtryk på 'eksperterne'. Mon vellønnede lærerjob er i fare?

Får danske børn i udlandet offentligt betalt skoleundervisning i dansk? Nej, de deltager på lige fod med de andre børn - og heldigvis for det, for det fremmer integrationen. Her i landet lykkes den kun dårligt på trods af udbredt modersmålsundervisning. Hvad med at prøve uden og i stedet bruge midlerne på for eksempel de nedslidte skolebygninger?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Søren Storm

Kerteminde