Debat

Fælles faglige mål

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Med interesse har jeg læst de forskellige artikler om den nye undervisningsminister og hendes mening om folkeskolen samt hendes tiltag i forbindelse hermed. Selv om jeg er pensioneret, kan jeg godt stå på sidelinjen som iagttager og give min mening til kende.

Tilsyneladende er man usikker angående De Konservatives meninger om folkeskolen. Det er rigtigt, at De Konservative har holdt sig uden for det sidste forlig og har været afventende. Man har nemlig ikke været enig med de andre om målsætningen. Det har vist sig at være en klog beslutning.

Det er sandt, at skoleeleverne skal trives og have det godt for at kunne lære noget, men det er, som om man er gået i stå ved midlet uden at nå frem til målet. Skolen har fået topkarakterer med hensyn til trivsel og demokrati, men bundkarakterer i konkret paratviden.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Venstre mener, at det fremmer kundskaberne at lade skolerne konkurrere om karakterer og forskelligheder, mens De Konservatives idéer fremgår af den sidste del af regeringsgrundlaget. Her ønsker man fælles retningslinjer og faste målsætninger for de enkelte klassetrin. Det fremgik også klart af Brian Mikkelsens indlæg, dengang han var formand for skole- og uddannelsesudvalget. Desværre kunne han ikke genvælges til denne post, netop fordi De Konservative ikke var med i det sidste skoleforlig.

De 'bløde' radikale værdier, som Margrethe Vestager fremhævede i sin tid som minister, bør således følges op af konkrete, fælles faglige mål, for at folkeskolen igen kan blive respekteret såvel herhjemme som i udlandet.

Anne Lise Vandborg

Varde