Debat

Misundelig og forurettet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

100.000 får tilbudt gratis pc.

Se, det var en af overskrifterne på forsiden af min avis den 3. december. Julemåned har vi, det kunne jo være - naiv, som man er, tror man et øjeblik, at det kunne være vores undervisningsminister i rollen som julemand.

Men nej. Ved nærlæsning finder man hurtigt ud af, at det ikke er lærerstanden, der får tilbudet. Derimod er det erhvervslivet, de store banker, olieselskaber og så videre, som rask væk er begyndt at give, låne eller på anden måde begunstige deres ansatte med nye computere og tilhørende printere.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Vi, der skal undervise i edb - ja, ligefrem er pålagt at integrere edb i alle skolens fag - hvad må vi? Selv købe maskineriet, hvis vi vil have en derhjemme - og det er hjemme, vi har tiden til fordybelse, forberedelse og læring af alt det nye, der kommer væltende.

Her på det sidste er vi endda blevet begavet med en cd-rom fra selveste Undervisningsministeriet, men den kan vi selvfølgelig bare tage med hen på skolen, hvis vi vil se indholdet.

Jeg synes ikke, det er rimeligt, at nogle får, låner eller køber på meget favorable vilkår, mens vi som undervisere/superbrugere/edb-ansvarlige i den danske folkeskole selv må betale for værktøjet. Ja, jeg er faktisk smadder misundelig - indrømmet, men føler mig også forurettet!

Steen Malling Andersen

Silkeborg