Folkeskoleforlig: Lærere fra fri uddannelse må ikke undervise i folkeskolen

Det fremgår af folkeskoleloven, at man skal have bestået læreruddannelsen på en professionshøjskole for at undervise i folkeskolen. Og det er en del af folkeskoleforliget, påpeger undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pernille Rosenkrantz-Theil gjorde opmærksom på, at at folkeskoleforliget  skal opsiges, hvis det skal være lovligt for lærere fra en ny, 'fri' læreruddannelse at arbejde i folkeskolen, i går aftes, mens et flertal uden om regeringen vedtog muligheden for at åbne en ny læreruddannelse.

"Come on... det vil du simpelthen ikke påstå", lød det fra tidligere minister og folketingsmedlem for Venstre Søren Pind.

Og Rosenkrantz-Theil svarede:

"Hvem der må undervise i folkeskolen ligger bestemt i folkeskoleforligskredsen - og drøftes løbende livligt her. Sådan har det været i alle de år jeg har været på Borgen, og givet endnu længere".

Hun er nu spændt på, om Venstre og Radikale vil opsige det forlig, der i mange år har sikret en bred politisk opbakning bag folkeskoleloven.

I øjeblikket findes der en fri læreruddannelse i Ollerup på Sydfyn. Dimittender herfra kan tage den særlige Ollerup-prøve, hvis de vil have undervisningskompetence til at undervise i folkeskolen. 

Powered by Labrador CMS