Andelen af elever , der ligger i top i matematik (til højre i grafen) er faldet markant siden Timss 2015.
Andelen af elever , der ligger i top i matematik (til højre i grafen) er faldet markant siden Timss 2015.

Timss 2019: Klar tilbagegang for danske elever i matematik

Elever i 4. klasse klarer sig dårligere i matematik end i 2015, viser den nye Timss-undersøgelse fra 2019. Eleverne har kun gået i skole efter folkeskolereformen - men det har altså ikke gavnet matematikresultaterne. Faldet er især sket i toppen.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Et højsignifikant og substantielt fald på 14 Timss-point i dygtigheden blandt danske 4. klasses elever har fundet sted fra 2015 til 2019, skriver de danske forskere bag Timss-undersøgelsen (Trends in International Mathematics and Science Study 2019), hvor i alt 60 lande deltager. Det danske fald er et af de større blandt de deltagende lande, og faldet sker efter en lang periode med generel fremgang i matematikfaget. Nu er de danske elever på niveau med det danske resultat fra Timss-undersøgelsen i 2007.

Læs mere

De danske hovedresultater af TIMSS 2019 (pdf,DPU.au.dk)

Powered by Labrador CMS