Anmeldelse

Freuds egen kogebog

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En kogebog skrevet af psykoanalysens far i de sidste år af hans liv. En bog, hvori han sætter spørgsmålstegn ved, om det nu også er den seksuelle lyst, der er den primært motiverende energi for det menneskelige liv, hvilket jo er udgangspunktet i flere af hans teorier, eller om det er madlysten. Som Freud skriver i sin kogebog: "Rødderne til selve lysten er oralt. Mennesket elsker at spise".

Fakta:

Titel: Freuds egen kogebog

Forfatter: Sigmund Freud

Oversætter: Lone Burmeister

Illustrator: Maj-Britt Boa

Pris: 268 kroner

Sider: 236 sider

Type: Bog

Forlag: Multivers

Kogebogen handler om glæde, lyst, fryd og om oralerotik.

Er Freud og hans teorier velkendt stof, er der et lag mere at hente i kogebogen, da han kommer med flere referencer, henvisninger og sammenligninger til disse. Men selvom man ikke kender så meget til Freuds teorier, er der stadig spændende opskrifter at hente.

Opskrifterne præsenterer han på sin helt egen måde: "Hak et par løg, til du begynder at græde, og der kommer en og spørger, hvorfor du græder. Sig noget dramatisk .", "I en gryde blandes alt det sukker, du har lyst til (2½ deciliter er nok til en kage) .", "Skænk et glas rom og hæld halvdelen i chokoladen. Drik den anden halvdel . rør rundt, indtil både glasur og du selv er føjelig".

Opskrifterne bliver præsenteret sammen med en historie om den person, mor, kæreste, patient, kollega eller ven, som han har spist eller tilberedt denne ret med. Man får altså ud over mange lyst- og smagfulde retter indblik i de mange, og heraf flere kendte, mennesker i Freuds liv.

En god og anderledes kogebog til dem, der lyster det smagfulde og lidt skæve.