Ikke alle skoler er med endnu

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Når Københavns Kommunes nye skolemads­ordning Eat har premiere den 17. august i år, er det ikke alle kommunens skoler, der er med. Budgettet blev for stramt, og derfor var der ikke råd til at etablere ordningen på ti københavnske skoler, hvor pladsen er kneben, og hvor de fysiske rammer skulle ændres radikalt for at kunne rumme madboden.

Det gælder blandt andet Øster Farimagsgades Skole, som heller ikke hidtil har haft en skolemadsbod, og hvor der heller ikke er plads til at etablere en.

»Vi vil hilse en skolemadsordning velkommen, og nu afventer vi, at kommunen gennemfører sin politik om, at alle skoler skal have den nye skolemad. Men jeg vil ikke presse på for at få skolemadsordningen her på skolen. Vi bor i et område med velbjergede forældre, og skolen forventer, at de giver børnene en sund madpakke med. Men forældrene føler sig da lidt snydt over, at de ikke kan købe den nye skolemad på skolen«, siger skoleinspektør Axel Bech.

Kommunens mål er, at alle skoler skal være med, og skolemadsordning på de sidste skoler er på budgetforhandlingerne i 2010.