Anmeldelse

Ondt blod

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

'Jeg har altid været fascineret af edderkopper. Da jeg var mindre, samlede jeg endda på dem. I timevis kunne jeg rode rundt i det gamle skur i bunden af vores have, mens jeg gennemsøgte de mange edderkoppespind for ottebenede rovdyr. Når jeg fandt en, tog jeg den med ind i huset og slap den løs på mit værelse. Min mor hadede det!' Sådan begynder forordet til 'Ondt blod', og dermed er stilen lagt til noget, der udvikler sig til uhygge og skræk.

'Ondt blod' er en ægte gyser med masser af skræk og bloddryppende bizariteter. På engelsk hedder bogen 'Cirque de Freak', der betyder 'vanskabningernes kreds', som er en mere sigende titel på bogen.

Darren Shan er et pseudonym, formentlig valgt fordi man forsøger at få bogen til at ligne sandfærdig fortælling. Hovedpersonen Darren starter med at være en helt almindelig dreng, men er til sidst Draculas lillebror. Når man har læst bogen, er man ikke i tvivl om, at der er tale om en ganske almindelig gyser, som ikke har megen rod i virkeligheden.

Har du en elev i de ældste klasser, der er til gys og skræk, har du her en sjældent velskrevet bog i sin genre.