Anmeldelse

Ayses pyjamasfest
Ayses pyjamasfest

Den svære integration i et let sprog

En velmenende historie med en misvisende titel.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Louise og Anne vil gerne holde en pyjamasfest, men Ayse skal være med. De tre piger lægger derfor en plan for, hvordan de kan overtale Ayses forældre. De vil få deres forældre til at mødes og lære hinanden at kende. Planen lykkes dog ikke uden pinlige situationer, såsom at Annes far glemmer at tage skoene af, inden han går ind i Ayses hjem, endog med en klirrende plastpose. Det får alle alarmklokker til at ringe om fordrukne danske mænd, men det viser sig senere, at det blot er et par glas agurker.

Fakta:

Titel: Ayses pyjamasfest

Forfatter: Özlem Sara Cekic

Illustrator: Runa Steppinge

Pris: 147

Sider: 56

Serie: Vild Dingo

Forlag: Gyldendal

Men mødet mellem forældrene lykkes over al forventning, især fordi de etnisk danske forældre hjælper, da Ayses bror er kommet til skade og er kommet på hospitalet. Alt ender i fryd og gammen, og pigerne får lov at holde deres pyjamasfest, som vi måske får lov at høre om i en anden bog. Så bogens titel er faktisk lidt misvisende.
En fin og velmenende historie af en person, vi hidtil har kendt som folketingspolitiker og nu altså også som børnebogsforfatter.
Runa Steppinge har illustreret med lette akvareltegninger, der fint følger stemningen i bogen med en måske for voksent udseende Ayse. 
Bogen handler om den svære integration, hvor forældrene ofte kommer til kort med fordomme, og hvor børnene må klare ærterne. Mødet mellem forældrene er genialt udtænkt af pigerne. Med fare for at blive opfattet som negativ falder det dog mig for brystet, at man finder det naturligt, at de etnisk danske børn selvfølgelig spiser den kurdiske mad, der serveres, og oven i købet finder den interessant.
Bogen er i serien "Vild Dingo" og har lix 21 og henvender sig især til piger i 4.-5. klasse. Den anbefales.

Powered by Labrador CMS