Anmeldelse

Den skjulte by

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ninaveta er begyndt at drømme om natten. Hun er holdt op med at drikke vandet, der er tilsat det sløvende middel "draugum". Langsomt bliver hun i stand til at stille skarpt imod det totalitære system, som omgiver hende i "den skjulte by". Sammen med heloten Pablo, der tilhører en lavere kaste, tager hun flugten. Men byens diktator Leo Kurtz og barndomsvennen Eric følger lige i hælene på dem. Opgøret, som ikke kommer som nogen overraskelse for læseren, finder sted ved udkanten af byen. Som i et rigtigt eventyr vinder de gode over de onde, og for det unge par Ninaveta og Pablo bliver kampen en ny begyndelse i friheden.

Handlingen forekommer forudsigelig og uden de helt store overraskelser. Ærgerligt - eftersom historien, der er rig på symboler, udmærker sig ved et enkelt og poetisk følsomt sprog. En politisk ungdomsroman, der på såvel det almene som det personlige plan håndhæver friheden og fordømmer undertrykkelsen. Et budskab, der hos mange unge læsere vil vække genkendelse og identifikation.

Science fiction-romanen er sidste udgivelse i Dansklærerforeningens serie af kvalitetslitteratur til de ældste elever i folkeskolens 7.-10. klasse.