Anmeldelse

Da tiden stod stille

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Tid er noget underligt noget, synes Asger. Når man har det sjovt, siger de voksne, at klokken er mange, og når man keder sig, går tiden langsomt. Tænk, hvis der ikke var ure til at måle tiden.

Et væddemål med det gamle bornholmerur i stuen, der er uret over alle ure, sætter tiden i stå. Alt bliver kaos. Flyene er ved at flyve ind i hinanden, busser og tog kører, som vinden blæser, da ingen kender tiden. Forældrene sover over sig og kommer alt for sent på arbejde. Asger bliver hentet endnu senere end normalt på fritidshjemmet.

Det ender med, at Asger må bede bornholmeruret om at sætte verdens ure i gang igen, og hans forældre lover at prøve på at have lidt mindre travlt.

Bogen fremtræder festligt rent layoutmæssigt, idet teksten er trykt i forskellige farver på forskelligt farvet papir omgivet af illustrationer eller mønstre. Læseteknisk er det ikke det bedste, men da bogen er beregnet til oplæsning, vil en voksen med normale læsefærdigheder sagtens kunne læse den. Illustrationerne er gode og afspejler fint bogens handling.

Det er en oplysende og let moraliserende historie. Man kunne ønske, at også forældrene tog sig tid til at læse denne bog sammen med deres syv-tiårige børn. Bogen anbefales til denne aldersgruppe.