Anmeldelse

Skal vi lave en bog?

Skal vi lave en bog?

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Skal vi lave en bog?" tilsigter, som titlen siger, at inspirere elever i de små klasser til at lave deres egne bøger. Enkelte elever får selv ideer, men for de fleste skal der opmuntring og understøttende aktiviteter til, før de kaster sig ud i et gennembearbejdet projekt.

Fakta:

Titel: Skal vi lave en bog?

Forfatter: Tove Krebs Lange, Grete Borregaard

Type: Diverse

Forlag: Dansklærerforeningen

Elevbogen er udformet som en tegneserie, hvor elever sammen med Læsefidusen - en abe, kendt af brugerne af Dansklærerforeningens system - arbejder procesorienteret sammen om at skrive bøger. Elevbogen er i et handy format og kun delvis farvelagt, idet den appellerer til aktiv brug af bogen, herunder en farvelægning. Den tilhørende big book indeholder de samme sider, men fuldt farvelagte. Den egner sig til klassebearbejdelse af skriveprocessen.

Dette materiale kan bruges på flere måder, og man kan forestille sig, at nogle vælger kun at bruge dele af det, mens andre vil foretrække at følge lærervejledningens anvisninger systematisk. I vejledningen finder man en kort teoretisk fremstilling af elevers produktion af bøger og en redegørelse for mulighederne i de enkelte faser. Til sidst findes kopiforlæg, så man kan arbejde med de små bøger, der er blevet lavet.

Jeg er helt solgt, når jeg ser disse små bøger, resultaterne af anstrengelserne med at digte. "Grønne Monsters dræberprut", "Skeletter i skabet" og "Snydepels". Alene titlerne er yderst igangsættende for læse- og skrivelyst. Hvis læreren ikke selv er et stort talent med saks og papir, så får man meget forærende, som eleverne vil elske. I forhold til anvendeligheden er prisen absolut rimelig. Et sjovt og igangsættende materiale.