Anmeldelse

Ferietyveriet

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Det går over stok og sten i denne løsslupne gavtyveroman om en sammenbragt familie på seks. Dens ferieplaner synes at strande på et nyanskaffet, sminket lig af en minibus, som brænder sammen, før familien sætter kursen sydpå. Sælgeren, en lokal købmand, nægter erstatning. Så tager børnene affære. Familiens to yngste, den tiårige Albert og hans lillesøster Selma, er handlekraftige ud over det sædvanlige og sandsynlige. For at tvinge sælgeren til at betale bortfører de hans børns hund; de vil presse ham for løsepenge. Da det ikke giver resultat, stjæler de sælgerens Mercedes, idet de med bedstefars hjælp får den kørt i skjul i den nærliggende skov! Heller ikke denne gang lykkes planen, blandt andet kommer en rockerbande i vejen. Alligevel bliver det til noget med ferien i Italien, for den lokale avis vil skrive om den ufine bilsælger. For at undgå presseomtale går sælgeren ind på at betale for reparation af minibussen.

Fakta:

Titel: Ferietyveriet

Forfatter: Daniel Zimakoff

ISBN: 87-02-05216-4

Pris: 169 kroner

Sider: 144 sider

Type: Bog

Forlag: Gyldendal

Plottet er alt og moralen til at kigge i vejviseren efter i denne veldrejede bog, veloplagt illustreret af Claus Riis. Med det rablende tempo og den elementære spænding vil bogen sikkert appellere til mange børn mellem ti og 14 år.