Anmeldelse

Sådansk 9

Skriftlig dansk

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette er et engangsmateriale til skriftlig dansk, hvis intention er at træne og gennemgå discipliner, som er relevante for 9. klassetrin. Der er afsnit om tegnsætning, om grammatiske begreber, om stavetræning, om disponering af et stof, om at skrive i forskellige stilarter og om forskellige genrer og kommunikationssituationer.

Jeg synes ikke, at materialet fagligt er på niveau med 9. klasse. Forslagene til arbejde med genrer og kommunikation er upræcise og overfladiske, og gennemgangen af skriveprocessen er mangelfuld.

Opbygningen er fragmentarisk, idet der springes fra emne til emne og fra niveau til niveau uden en tilstrækkelig logisk sammenhæng. Jeg ser desuden ingen grund til, at de faglige områder skal gennemgås i et engangsmateriale. Det er resursespild.

Øvelserne i variation af stil og tegnsætnings- og staveøvelserne er udmærkede og anvendelige, men der er mange andre materialer til overbygningen, der er grund til at prioritere langt højere end dette materiale.