Anmeldelse

Spøgelset på skolen

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Siri og Lotte skal starte i 1. klasse i morgen og glæder sig vildt meget til det. Så møder de klassekammeraten Victor, der har medbragt sin storebror Alex. Denne er en erfaren herre, der nok kan fortælle dem artige ting om skolelivet og skolen - blandt andet om spøgelserne i kælderen. Hvem spøgelserne er? "Tja", siger Alex, "der er jo altid nogle elever, der ikke dukker op første skoledag!" Og selv om Siri og Lotte slet ikke tror på spøgelser, er det ikke rart, slet ikke da de ser mærkelige skygger i kældervinduet. Også Alex bliver ramt af frygten og sin egen historie. Heldigvis støder de bogstaveligt talt ind i skolens rektor, da de i vild flugt er på vej væk. Hun får dem beroliget, og de kan igen se frem til skolelivet.

Fin og humoristisk skildring af skolestart såvel i ord som i billeder. Bogen, der er oversat fra svensk, kan anvendes til oplæsning for skolestartere og til selvlæsning året efter. Sproget er enkelt og meget replikfyldt, men der er lange og svære ord indimellem. Stor og tydelig typografi hjælper læseren på vej.