Anmeldelse

Jagten på det hellige barn

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Scenen er sat til endnu et fantastisk eventyr. Fantastisk i genremæssig henseende. For så fantastisk er "Jagten på det hellige barn" heller ikke.

Fakta:

Titel: Jagten på det hellige barn

Forfatter: Lene Møller Jørgensen

Pris: 199,95 kroner

Sider: 235 sider

Type: Bog

Forlag: Høst og Søn

Vi befinder os - endnu en gang - i en middelalderlig verden med tydelige klasseskel, krigere og en enerådig fyrste. Endnu en gang bliver et ungt menneske sat over for en næsten uoverkommelig opgave. Endnu en gang lykkes det!

Den udvalgte kropige Sanaa skal hjælpe det hellige barn frem til dets bestemmelsessted. Modstanderen er den mægtige fyrst Varg, der vil erstatte det hellige barn med sit eget og dermed få uendelig magt. Sanaa har hjælpere, som enhver anden udvalgt i fantasy-fortællingerne. Hun får god hjælp af Raku med "de smukkeste gyldne øjne" og dværgen Oka.

Igennem bogens helt traditionelle, kronologisk komponerede 37 kapitler går det over stok og sten med anvendelse af en lang række af de fantasmer, der er kendetegnende for den fantastiske fortælling. Læseren møder magiske objekter, magiske sammenstød og modsætningen mellem det gode og det onde, mellem det lyse og mørke.

Bogens slutning er ikke overraskende lykkelig, næsten for sukkersød. En trænet fantasy-læser har længe regnet den ud.

"Jagten på det hellige barn" placerer sig midt i mainstream af den helt traditionelle fantasy-bølge, der snart må klinge af.

Frilæsning fra 5.-6. klassetrin.

Powered by Labrador CMS